Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Dom'

Dom

Eerder al uitte een collega bij de krant zo zijn twijfels over het nut van de Dam tot Dam loop. Hij vond dat hardlopen meer iets was voor jachtluipaarden. Maar iedereen mocht van hem zijn gang gaan. Als hij maar niet hoefde.
Ook ik gun iedereen zijn lol. Niemand wil ik zijn verholen masochistische behoeften ontnemen. Maar wanneer je dan besluit je voetzolen tot het uiterste te willen geselen, kun je toch wel gewoon blijven nadenken?
Het Nijmeegse vierdaagsedrama van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen. Het halve land stond op zijn kop toen dat feest in tropische omstandigheden volledig ontspoorde. Enkele wandelaars wandelden zich zelfs letterlijk de dood in. In allerlei media werden vervolgens tal van deskundigen opgetrommeld om uit te leggen hoe het zo uit de hand had kunnen lopen. De diagnose klonk unaniem. Oververhitting door te weinig drinken.
Bij een aantal deelnemers van afgelopen zondag bleken al die raadgevingen niet goed te zijn doorgedrongen. Tientallen uitgedroogde hardlopers liepen namelijk door, tot het zwart voor de ogen werd. Ambulances hadden het er maar druk mee.
Die getroffenen in Nijmegen liepen nog rustig aan. Die Dam tot Dammers zo snel mogelijk. Ze hadden beter moeten weten.

(Gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad op 25 september 2007)

4 reacties tot nu

 1. Boomk029
  29 september, 2007

  | 6:02 pm

  En dan was er nog geeneens een hittegolf!
  Gré.

 2. 1 oktober, 2007

  | 1:10 am

  Gré

  Je bent de eerste. Geweldig! Je kan niet meer stuk. Maar waarom duurt het dan zo lang voor ik wat terughoor, zul je wellicht denken. Tja, ik ben niet zo handig. Die handige whizzkid van me heeft me weer uit de brand moeten helpen. Hij zal wel opslag vragen.
  Gelukkig maar dat er geen hittegolf was. Alhoewel: dan waren wij Zaankanters misschien eindelijk eens definitief van die onzin verlost.

 3. JeZus
  1 oktober, 2007

  | 1:27 pm

  Sjoerd, van harte jongen. Het heeft even geduurd voor je zover was, maar je weet: hardlopers zijn doodlopers. Succes!!!

 4. 1 oktober, 2007

  | 3:24 pm

  JeZus

  Dank je wel!!!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered