Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Buitensex'

Buitensex

De telefoon gaat. De chef heeft iets bedacht. ,,Je dorp heeft de begroting klaar, ros hem effe door en haal eruit wat erin zit”, sommeert hij op zijn bekende mitrailleurachtige toon. Hij heeft er duidelijk zin in. Ik zit dan net aan mijn tweede bak koffie.
Nou heb ik eindelijk besloten dat cijfertjes mijn dingetjes niet zijn, gebeurt er dit. Een begroting doorploegen. Honderden pagina’s dik. Vol met speerpunten, platformen en beleidskadernota’s. En duizenden goede voornemens. Maar ja, die zijn niet zo moeilijk. Betaal ze maar eens.
Weinig enthousiast begin ik aan de klus. Ik moet het doen met het exemplaar van mijn scherm. Het proces verloopt moeizaam. Wat verleert een mens het rekenen toch snel, moet ik tot mijn spijt bekennen wanneer ik van het zoveelste staatje geen chocola kan maken. Na wat uurtjes ploeteren, krijg ik schreeuwende zin in afleiding. Even mijn mail checken. Weer geen post. Na nog een uurtje begint het scherm zijn tol te eisen. De oogleden worden zwaar. Bijna dut ik in.
Maar plotseling schrik ik wakker. Want mijn blik is blijven hangen. Bij een zinnetje, dat volledig detoneert in zijn omgeving. ‘De gemeente gaat de buitensexproblematiek aanpakken’ staat ergens halverwege programmapunt vier. Met een x. Meer staat er niet.
Ik moest maar eens op onderzoek.

(Gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad op 11 oktober 2007)

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered