Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Gehakt'

Gehakt

Wie oh wie van interviewend Nederland toont een keer de ballen om Mart Smeets op de snijtafel te leggen? Matthijs van Nieuwkerk in elk geval niet. In zijn eigen ‘De wereld draait door’ kreeg hij dinsdag de kans maar liet die liggen.  Het verbaasde me niet. Ooit had deze overschatte glamourboy zich door diezelfde Smeets hevig laten schofferen. Hij bleek die dreun nog steeds niet te boven.
Opa Smeets zat daar om vooruit te lopen op zijn documentaire over het wel en wee van Michael Boogerd, de wielrenner die zo vaak bijna wint maar toch net niet en nu gaat stoppen. Op zijn bekende kneuterig filosoferende wijze deed Smeets uit de doeken hoe hij ‘in’ Michael was gekropen. Het bijna intieme samenzijn had hem ontroerd. Tot op het bot. Een beter mens was hij in zijn imposante journalistieke carrière zelden tegengekomen.
Van Nieuwkerk keek er naar en liet het gebeuren. Even probeerde hij het gebrek aan killersmentaliteit van Boogerd aan de kaak te stellen toen deze in een getoond fragment zich liet ontvallen dat hij vaak al blij was als de grote meneren uit het peloton hem serieus zeiden te nemen. Maar Smeets denderde over de arme Matthijs heen. Hij bleef volharden dat zijn Bogey topsporter in hart en nieren was en illustreerde dat met een voorbeeld waarmee hij nu juist bevestigde wat van Nieuwkerk bedoelde. Domme Mart.
Het maakte niets uit. Van Nieuwkerk keek opnieuw waarna Smeets ermee mocht wegkomen. Gemiste kans.
Kom op Jeroen! Haal hem een keer naar P&W en maak gehakt van die vent.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered