Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Kerststrijd'

Kerststrijd

De strijd is weer in volle gang. Ook dit jaar doet Oostzaan verschrikkelijk haar best om aartsrivaal Den Ilp de loef af te steken. Ik heb het over kerstversiering in voortuinen. Wie oh wie versiert haar dorp als mooiste?
Hier zijn ze er vroeg bij. De pepernoten zitten nog nauwelijks achter de kiezen of paps is alweer druk in de weer met buitenbekabeling, gefiguurzaagde arrensleeën en kunststof damherten. En met lampjes uiteraard. Heel veel lampjes.
Kosten noch moeite worden gespaard. Hele maandlonen verdampen in bodemloze kerstversieringsputten. Want we gaan hier echt niet moeilijk doen over een eurootje meer of minder. Er ligt namelijk onvergankelijke roem in het vooruitschiet. Den Ilp verslaan op eigen terrein! Bovendien staat het ook nog gezellig. Al die knusse lampjes.
Toch lijkt de strijd van Oostzaan op voorhand een kansloze. Den Ilp geldt sinds mensheugenis als onbetwiste wereldkampioen kerstversieren. Ze schoppen het elk jaar weer tot RTV Noordholland. Soms zelfs zie ik daar mijn favoriete nieuwslezer Sacha de Boer opduiken. En eigenlijk vind ik dat goed zo. Laat die miljoenen Japanners maar lekker in Den Ilp blijven kijken.

6 reacties tot nu

  1. Heinze Bakker
    19 december, 2007

    | 2:27 pm

    Ik mag zelf heel graag in de naaktsauna van den Ilp komen. Die rond de kersttijd overigens ook heel leuk wordt opgesfeerd met inderdaad kunstof bronstige damherten en veel lampjes. Jappaners komt men overigens in de naaktsauna weinig tegen.

  2. Heinze Bakker
    20 december, 2007

    | 11:25 am

    Beste heer Meuleman,

    Met de kerst word ik altijd wat sentimenteel. Zeker na het lezen van een ontroerend kerstverhaal zoals het uwe. Dat roept de gevoelige artist in mij wakker. Het volgende kerstlied heb ik dan ook speciaal voor u geschreven. Ik wens u en uw gezin dat ik beter heb leren kennen uit uw schrijfsels een mooie kerstbeleving en een voor de wind 2008 toe.

    Heinze Bakker

    Zie, ginds komt de kerstboom

    Zie, ginds komt de Kerstboom
    Uit lapland weer aan
    Hij brengt ons wat takken
    Met groene naalden eraan
    Glinsterende ballen die bungelen
    Met het wiegen der takken
    En lampjes die branden
    Ons hart doen oplichten

    Wij staan hier wat te lachten
    Van vreugde en bezieling
    Om het schone feest alhier
    Maar, staan ook stil
    Bij het leed elders op Aard
    En voelen ons betrokken
    O, was het maar vrede
    Voor ieder van vlees en bloed

  3. 20 december, 2007

    | 3:00 pm

    Dank u zeer voor deze aardige geste. Ook u wens ik al het fijnste voor 2008 toe, wat er maar mogelijk is. Succes met uw biografie over Betty. Ik kijk er erg naar uit.
    Overigens is het jaar nog niet om hoor. U kunt hier ook de laatste weken van het jaar nog terecht. Want schrijvers rusten nooit. Het is maar dat u het weet.

    Groet
    Sjoerd

  4. Heinze Bakker
    21 december, 2007

    | 12:17 pm

    Omdat u er zo naar uitkijkt geef ik u alvast een voorproefje;

    Hoofdstuk IV

    Het laatste zetje

    Schuchter keek Betty om zich heen. Ze was zich zeer bewust van de opwinding op de tribune. Tot haar grote schrik merkte ze dat het bandje van haar baleinen FF maat bustehouder door de immense druk was geknapt. Er waren mannen op de tribune die zich niet meer konden beheersen en als losgeslagen stieren de baan bestormden andere verloren het bewustzijn. Onder zware politie begeleiding werd Betty naar de kleedruimte getroond. Diezelfde avond nog zou ze Dokter Bill bellen.

  5. 25 december, 2007

    | 1:52 pm

    Is Dokter Bill prominent of een huis-tuin- en keukenknutselaar? Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik ben trouwens helemaal wel benieuwd. Eigenlijk kan ik amper wachten hoe het afloopt.

  6. Heinze Bakker
    27 december, 2007

    | 11:19 am

    Dokter Bill is een gerenommeerd plastische chirurg. De autoriteit op het gebied van borstverkleining en testikel balancing. Voor het optimaliseren van de bewegingspatronen van de sporter uitermate belangrijk. In het geval Betty liet Dokter Bill zich echter teveel meeslepen door de emotionele kant van het verhaal wat leidde tot een bewegingstechnisch zeldzame vergissing.

    Hoofdstuk IIX

    Vrije val

    Hoewel Betty zich mentaal na de operatie veel en veel beter voelde deed de dramatisch veranderde balans in haar lichaam haar racketservice geen goed. De eenparig versnelde vrije valbeweging van haar enorme rechterborst-massa die met het neerwaarts indraaien van het rechterborst gedeelte aan het einde van haar servicebeweging de bal een fenomenale vaart meegaf was verdwenen. Wat haar service veranderde in een flauw boogballetje dat amper het net haalde in plaats van een vrijwel on- retourneerbaar streep. Haar wanhopige zoektocht naar de oude service beweging leidde tot een stortvloed aan dubbele fouten. Het geen haar minsten zes grand slam titels gekost heeft.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered