Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Peter R.'

Peter R.

Omdat hij mij al bekoorde toen dat nog helemaal niet mocht - hij vierde ooit triomfen als hoofdredacteur van Aktueel, het blote tieten blad dat ik vroeger altijd als eerste uit de leesmap van mijn moeder viste - voelt het bijna als een verplichting om een stukje te wijden aan de man die sinds afgelopen donderdag mijn dagelijkse nieuwsritme bepaalt. Bepaald geen sinecure zo’n stukje besef ik terdege, want ik zal vast de enige niet zijn. Hij is inmiddels groter dan God, wat valt daar nog voor origineels over te melden, zou je haast zeggen. Ik probeer het toch maar en wil vooral de nadruk leggen op s’mans grenzeloze scherpzinnigheid.
Gisteravond mocht Peter R.- want hem bedoel ik - zijn undercover operatie komen toelichten bij P&W. Hij was weer in vorm zoals hij altijd wel in vorm is. Eigenlijk kent de man geen zwakke plekken. Het is bijna griezelig om te zien hoe Peter R. nooit van zijn stuk te brengen valt, en elke keer weer zijn gehoor om zijn vingers weet te winden. En hoewel een aantal deskundologen overdag hadden geprobeerd mij te overtuigen dat zijn avonturen een ranzig luchtje uitademden, en naarmate de dag vorderde die informatie mij onmiskenbaar beïnvloedde, kreeg hij me toch weer plat.
Halverwege de uitzending toonde hij namelijk weer eens een sterk staaltje hersengymnastiek toen P&W begonnen over de telefoon bij het hotel. Zij hadden uitgezocht dat daar alleen maar mee naar het buitenland kon worden gebeld. Na deze ontboezeming steeg er een soort van spanning in de studio. En waarschijnlijk niet alleen daar. Waarschijnlijk vroeg de hele natie en ver daarbuiten tot diep in het heelal zich af, hoe Peter R. zich hieruit ging redden.
Maar Peter R. bleef cool zoals hij eigenlijk altijd wel cool blijft. Hij knipperde een paar keer met zijn ogen voor hij de oplossing uit zijn hoge hoed toverde. Misschien had Joran wel een creditcard, opperde hij. Of, wat nog waarschijnlijker was: misschien had Joran gewoon naar de mobiel van Dauri gebeld. Dat doet de jeugd van tegenwoordig immers wel vaker.
P&W hapten naar adem. Hadden zij nog zo zorgvuldig hun moment afgewacht om toe te slaan, gebeurde er dit. Met een gewone telefoon bellen naar een mobiel! Tsja.
Hierna had Peter R. geen kind meer aan de twee. De gelukswensen konden beginnen.

3 reacties tot nu

  1. Heinze Bakker
    5 februari, 2008

    | 2:13 pm

    Ondanks dat ik de rechtstreekse ontmaskering van staatsvijand nummer één J.vd S. moest missen vanwege korfbal activiteiten sluit ik me direct aan bij uw wijze woorden. Peter R. is voor Ajax en dat Zegt genoeg over smans goede smaak en manieren. Persoonlijk mag ik hem graag zien bij Godenzonen op ATV 5 waar hij regelmatig zijn heldere visie op de club in verval uitéén zet.
    Wellicht kan hij de leugenachtige van Geel ook eens gaan afluisteren, lijkt me zeer nuttig en zal voldoende materiaal op leveren voor tenminste een jaar lang avondvullende shows.

    Heinze R. Bakker

  2. 5 februari, 2008

    | 3:15 pm

    Ik vind het een onverkwikkelijke kwestie dat u bent gaan mandje gooien terwijl Peter R. zijn levenswerk uit de doeken deed. U weet dat ik u uw stompzinnige activiteiten gun, maar er zijn grenzen. En die heeft u hier overduidelijk overschreden.
    Daar wilde ik het bij laten. Want tegen zoveel stompzinnigheid valt geen kruid te wassen.
    Desondanks groet ik u

  3. Heinze Bakker
    6 februari, 2008

    | 1:19 pm

    Zo ken ik u weer. Grof, onbeschoft, zonder enige vorm van nuance. De meester van de platte belediging. Voor Peter R. ter Vries valt bij u weinig te halen met zijn dure afluister apparatuur. In tegenstelling tot J. van der S. houdt u weinig achter en lijkt u niets liever te doen dan, uw wel degelijk zeer beperkte waarheid, rechtstreeks op papier te fulmineren. Alsof het beledigen uw bestaan rechtvaardigt en mensen zoals ik die met oncynische zaken doende zijn geen bestaansrecht hebben. Zelf zie ik dat genuanceerder, natuurlijk heeft u het recht om mij keer op keer te schofferen met mijn heilzame activiteiten. Ja, u kunt mij zelfs bestaansrechts onthouden in uw eigen in zeer smalle marges manoeuvrerende geest. Maar bedenk wel dat u op deze manier nooit en te nimmer deelgenoot kan worden van de immense vreugde en voldoening die de gezonde ruimdenkende buitensport korfbal oplevert. Daar waar de geest zich kan openen door volledig op te gaan in het spel verengt hij zich bij u slechts in laffe vooroordelen en misplaatste distantie.

    Toch blijf ik voor u bidden,

    H.B.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered