Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Waarmaken'

Waarmaken

Nieuwstechnisch kan 2008 nu al niet meer stuk. Ons kikkerlandje scoort het ene wereldnieuws na het andere. Ga maar na: zijn we net bekomen van de Caraibische avonturen van Peter R die dag en nacht krant, radio en televisie regeerden, gebeurt er wéér iets waar ik mijn nieuwsritme wel op móet aanpassen. Maar ditmaal betreft het een zaak van bijna buitenaardse proporties. Ik bedoel natuurlijk de terugkeer van Cruijff. Eindelijk lijkt de man woord en daad te gaan verenigen.
Volgens mijn huiskrant het Parool staat de wereld verder even stil. Vanaf de voorpagina tot ergens waar de nietjes zitten, gaat het deze week over Fontyn, Jaake, van Geel en sinds gisteren dan over Cruijff. Stapels ingezonden brieven spreken er schande van. Ten onrechte, vind ik. Er zijn ergere zaken om mee geterroriseerd te worden.
Gisteren kreeg topreporter van Gelder de kans om tot op de bodem uit te peuren wat Cruijff bewoog om van zijn berg te komen afrollen, en wat hij nu precies van plan is met Ajax. Helaas viel de uitkomst iets tegen. Cruijff meldde dat hij werkzaamheden gaat doen in de ‘adviserende sfeer’. Dus geen functie als directeur technische-, jeugd-, scouting-, krijtlijn- of wat voor zaken dan ook.
,,Maar hoe zit het dan met de verantwoordelijkheden?”, durfde van Gelder te vragen. Een van de eigenschappen die ik in hem waardeer. Ondanks zijn glimmende TROS hoofd is hij één van de weinigen die Cruijff zo nu en dan voor het blok waagt te zetten. Cruijff reageerde licht geagiteerd: ,,Als ik zeg dat ik het oplos, zegt dat toch genoeg?” Ik besloot hem het voordeel van de twijfel te geven.
Daarom zie ik het voor het eerst in jaren weer zitten met Ajax. Cruijff en Basten gaan samen de poppetjes op de juiste plek zetten. Voetbal gaat weer een kostelijk kijkspel worden. Laat ze het maar waarmaken die twee.
Toch jammer alleen van dat ontbrekende loonstrookje.

2 reacties tot nu

  1. Heinze Bakker
    22 februari, 2008

    | 10:25 am

    Goed en een honderd procent mee eens stukje heeft u geschreven. We hebben er even op moeten wachten maar het is de moeite waard.

    Zelf vermoed ik dat Johan tijdens zijn dagelijkse grote boodschap twee of drie namen op een stukje wc papier krast waar Ajax mee aan de slag moet. Als dit gebeurt, is Ajax gered en kan het Leidseplein spoedig weer worden afgebroken door de euforische supporterschaar. Simpel zat. In alle geniale denkbeelden zit immers een wonderlijke eenvoud.

    Tze Bakker

  2. 22 februari, 2008

    | 5:12 pm

    Waar ik me wel enigzins zorgen over maak, is hoe Dannie in deze staat (of is het Danny?). Zou zij in staat zijn nog roet in het eten te gooien? Het zou tenlotte niet de eerste keer zijn dat zij de natie laat zitten.
    In dat geval zie ik een schone taak voor u weggelegd. U lijkt mij de perfecte kandidaat om haar van gedachten te doen wisselen. Of wanneer u faalt, zou u een nationale actie op touw kunnen zetten. Ik beloof dat ik dan help met het verzinnen van een pakkende slogan.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered