Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Argwaan'

Argwaan

Uitgaan wordt steeds gezelliger. In Eindhoven bedachten ze een truc om de kans op onvrijwillige seks na sluitingstijd te verminderen. Een predictortest voor knappe vrouwen om drugs in drank op te sporen. Dus eerst een staafje in een glaasje, en dan pas een slok. Ziet u het voor u?
Al de hele avond lang heeft u zitten azen op die stoot aan de bar. Het pleit voor haar dat ze nog vrij is: geen snol tenminste, die zich door Jan en Alleman laat inpalmen. Maar de tijd begint wel te dringen. Het loopt al tegen tweeën, en met een galmende Hazes onder fel verlichte Tl-buizen wordt het alleen maar lastiger. Daarom schraapt u alle moed bij elkaar voor die cruciale vraag: ,,Kan ik je iets te drinken aanbieden?”
Gelukkig kijkt ze terug, en accepteert het aanbod. Ze verontschuldigt zich omdat ze net ontzettend nodig moet plassen. Wanneer ze weer terug is, begint ze meteen in haar tas te rommelen. Diep verstopt tussen allerlei damestroep, diept ze een staafje op. Ze veegt het staafje een beetje schoon, en brengt het naar haar glas. Wat is zij nou van plan?
,,Ja sorry hoor. Ik heb je hier wel eens eerder gezien, maar zo goed ken ik je nou ook weer niet.”
Ik ben blij dat ik niet meer hoef.

(gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad op 10 maart 2008)

8 reacties tot nu

  1. Heinze Bakker
    27 februari, 2008

    | 1:09 pm

    Bent u zelf eigenlijk argwanend als u een drankje, van een fris ogende net iets anders geaarde, aangeboden krijgt in de kroeg? Of tankt u deze gretig naar binnen.

    Heinze B.

  2. 27 februari, 2008

    | 1:23 pm

    Argwaan in algemene zin is mij niet vreemd maar wel bij aangeboden drankjes. Ik sla hem dus zo (maar wel dankbaar) naar binnen.
    Wat bedoelt u eigenlijk met ‘net iets anders geaard’?

  3. Heinze Bakker
    27 februari, 2008

    | 2:11 pm

    Ik bedoel dat een man u als medeman zijnde als lustobject ziet. Dit in tegenstelling tot het gros der mannen dat u in de kroeg als concurrent voor hen op lust gebouwde plannen zal zien.

  4. 27 februari, 2008

    | 3:15 pm

    Nu begrijp ik wat u bedoelt. Ik kamp met de naweeen van een behoorlijke griep, vandaar mijn slomigheid. Of ik ben gewoon niet vlotter.
    Terugkomend op uw vraag. Wanneer de nichterigheid van de gulle gever afstraalt, zou dat misschien reden moeten zijn tot voorzichtigheid. Aan de andere kant: als ik in de kroeg zit (met de nadruk op ‘als’, want vaak gebeurt dat niet meer), is de kans groot dat ik dronken ben, of in elk geval daartegenaan zit. Dus waarschijnlijk giet ik hem ook dan gulzig, maar wederom dankbaar weg.

  5. Heinze Bakker
    27 februari, 2008

    | 3:30 pm

    Dat is duidelijke taal, niet moeilijk doen maar aannemen, wegklokken, klaar. Zo hoort dat te gaan in de natuur. Geen laf afgeweeg om maar in het reine te blijven met het geweten en de voors en tegens eindeloos af te wegen, maar direct op het doel af. Een krokodil houdt er ten slotte ook geen rekening mee of de gnoe die hij aanvalt wel of geen gezin heeft. Wel beschouwd is de kroeg nog altijd een stukje natuur. Waar de dorst gelaafd, de maag gevuld (bittergarnituur), en de genen kunnen worden doorgegeven.

  6. 27 februari, 2008

    | 4:07 pm

    We begrijpen elkaar.

  7. Heinze Bakker
    29 februari, 2008

    | 12:32 pm

    Het is mooi dat we onze interesse voor de natuur, en met name de activiteiten rondom de drinkplaats delen. Ik heb veel geleerd over de natuur van Kick Stockhuizen. De presentator van het legendarische educatieve programma “Ja natuurlijk”. Ik weet zeker dat ook u daar met graagte naar hebt gekeken.

  8. 2 maart, 2008

    | 11:59 pm

    Uw fantasie is levendig. U had schrijver moeten worden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered