Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Sneu'

Sneu

De treurige blik in zijn trouwe hondenogen sprak boekdelen. Dirk Kuyt heeft het tij tegen. Dreigden gisteravond alle ingrediënten aanwezig te zijn voor eeuwige roem, was het nota bene ploeggenoot Riise, een Scandinavische dommekracht met de uitstraling van een vuurtoren , die één minuut voor tijd het avondje Kuyt alsnog om zeep hielp. Tragisch voor de sympathieke garnalenzoon uit Katwijk. Zijn droom, gloreren op het aankomende EK, ziet hij met de dag meer verschrompelen.
De kans dat van Basten hem zou meenemen was al niet groot, maar nu kan Kuyt uitzending helemaal wel op zijn buik schrijven. Want na de uitschakeling van komende week is iedereen zijn doelpunt van gisteravond zo weer vergeten. Het leven van een spits kan hard zijn. Goals tellen alleen wanneer ze er toe doen.
Wat bezielde die Riise eigenlijk? Wilde hij een corner weggeven, of zijn doelman eens uitvoerig testen? In elk geval leidde zijn doldrieste actie tot een  kopgoal, waarvoor Bep Bakhuis zich niet voor zou hoeven schamen. Het net reet er bijna van uiteen.
Toen Riise zag wat hij had aangericht, keek hij alsof hij dood wilde. Begrijpelijk natuurlijk: mensen worden om minder gelyncht. Maar in plaats van hem op zijn minst een flinke hoek toe te dienen, kreeg hij allemaal liefkozende aaien over zijn rossige bol gestreeld. Het was ook zo sneu voor die jongen.
Toch vreemd. Wanneer een verdediger zijn man laat lopen, vergeet te knijpen of niet doordekt, heet dat blunderen. Wanneer Riise hoogstpersoonlijk tegenstander Chelsea naar de finale snoekduikt, is dat sneu. Voor hem, maar nog meer voor Dirk.

3 reacties tot nu

  1. Heinze Bakker
    23 april, 2008

    | 1:53 pm

    Dirk heeft natuurlijk zeer weinig reden tot klagen! Deze Bijbelvaste niet al te getalenteerde aanvaller had gemakkelijk zijn voetbaldagen in Katwijk kunnen slijten en niemand had hem gemist. Toch belande hij mede dankzij zijn standvastige karakter via Utrecht bij het middelmatige Feijenoord. Pas toen onze visionaire bondcoach hem selecteerde voor het Nederlandse elftal begon Dirk ster echt te rijzen en verdiende hij er zijn contract bij Liverpool mee. Afgelopen WK heeft echter uitgewezen dat Dirk verschrikkelijk zijn best doet maar samen met onze andere nationale renpaard weinig potten breekt als het er echt om gaat. Bovendien ziet het er niet uit. Een kind weet dat het met het Nederland elftal pas echt wat kan worden als de spits de Amsterdamse gogme en motorische handigheid heeft.

  2. 23 april, 2008

    | 2:17 pm

    Ik liet me op deze plek al eerder uit over Kuyt, en kan me herinneren dat u toen een beetje verontwaardigd reageerde. Kuyt verdiende het volgens u niet te worden weggezet als een soort van doodlopende klungel.
    Heeft u het licht gezien?

  3. Heinze Bakker
    23 april, 2008

    | 3:12 pm

    Verontwaardig reageren is een liefhebberij van mij. Heeft niets met mijn mening die ik overigens zelden heb te maken. Een mening over Dirk en Ruud heb ik wel, aardige jongens maar of je er de oorlog er mee wint?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered