Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Armeluisbandjes'

Armeluisbandjes

Niet één maar zelfs twee zwembaden staan ons ter beschikking, hier in het Golden Ria Club complex. Je kunt het slechter treffen.
Maar er schuilen een paar addertjes onder het gras. Om te beginnen het water dat behalve blauw, stervenskoud is. Misschien dat het in het hoogseizoen te doen is – normaal gesproken leidt meer kindergrut tot warmer water -, nu in het nog rustige voorjaar, ben ik er maar moeilijk in te krijgen. Als een ouwe taart met badmuts kom ik ‘door’.
Dan het toegangssysteem. Beide baden behoren niet tot het Golden Ria Club complex, maar tot de veel luxueuzere flatjes vlak hiernaast. Wij minder gestelde Golden Ria Clubbers hebben evenwel het recht te gaan liggen, mits we ons van tevoren laten ringeloren door fluorescerende polsbandjes. De kleur mogen we zelf uitkiezen.
En met die bandjes is iets aan de hand. Je zou zeggen: wat nou polsbandjes, als we door de poortjes zijn, doen we ze gewoon af. Niet. De bandjes hebben namelijk een eenmalig sluitingsmechanisme. Eenmaal omgedaan, altijd vast. Tenminste, voor zolang de vakantie duurt natuurlijk. Na afloop komt een directielid van het Golden Ria Club complex ze hoogstpersoonlijk met een tang verwijderen.
Zo is voor iedereen in één oogopslag duidelijk, wie poen heeft en wie minder. Je kan het maar beter weten.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered