Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog >> artikel: 'Wegkomen'

Wegkomen

Sommigen komen overal mee weg. Hans Wiegel orakelt wanneer hij wil, Freek de Jonge mag zichzelf een uniek theatermaker vinden, en Johan Cruijff spreekt voor zich. Maar voor Rita Verdonk geldt dat niet.
In Nova mocht voormalig TON adviseur Olaf Sinke gisteravond pijnlijk uiteenzetten dat Rita slechts door macht wordt gedreven. Eerder deze week al kwam HP/De Tijd met een aantal spijtoptanten tot dezelfde conclusie.
Rita redt het niet.

(gepubliceerd in het Parool op 12 september 2008)

3 reacties tot nu

 1. Heinze Bakker
  12 september, 2008

  | 4:17 pm

  Hoewel ik normaal niet over politiek nadenk en daarom sinds mensenheugenis D66 stem doet het mij thans goed er nu er bij stil te staan.
  Laat de reden van deze vreugde duidelijk zijn Uw artikel noopt mij tot reageren. Zoals vele van uw artikels in het verleden met mij deden. Maandenlang heb ik wekelijks vergeefs op u site gekeken.
  Met trillende handen staarde ik naar mijn onaangeroerde toetsenbord. Ik kon niet anders dan mij af te reageren op onschuldige collega’s en mijn Maltezer leeuwtje. God zij dank bent u weer in de lucht.
  Als u had geschreven over het weer had ik gereageerd. Mocht U iets te melden hebben gehad over de Keukenhof ik zou direct reageren.

  En Rita, ach Rita kan het verder ook niet helpen dat ze geen capaciteiten heeft. We kennen het type allemaal wel. Enthousiast en monter maar een weinig zelfreflectie. De eigen tekortkomingen en inconsistentie overschreeuwend. Als kordate conductrice of bedrijfsleidster in de gaarkeuken zou Rita goed werk kunnen doen.
  De hedendaagse politiek mag het zich aanrekenen dat Rita in de verkeerde branche haar centen moet verdienen. Net zoals de miljoenen medelanders die op haar dreigen te gaan stemmen.
  Verdomde doos, imbeciele medelanders…zucht… wat lucht dat op!

  Heinze B.

 2. 16 september, 2008

  | 9:01 am

  Dag heer Bakker,

  Fijn om te vernemen dat u me heeft gemist. Zo’n hart onder de riem kan ik wel gebruiken.
  U mag namelijk weten dat het valt me zwaar valt om dagelijks vijfduizend professionele letters weg te pennen, om in de avonduren op deze plek nog te floreren. Maar misschien ben ik er gewoon wel een beetje te lui voor.
  Niettemin ben ik uitverkoren met een fan als u. U houdt me overeind.

  Met zeer hartelijke groet,
  Sjoerd

 3. Heinze Bakker
  16 september, 2008

  | 9:54 am

  Ach, zo werkt dat nu eenmaal, mensen hebben erkenning en bevestiging nodig. Over die luiheid zal ik me als ik u was niet al te druk maken. U kunt dit ook zien als een kwaliteit U laat u niet gek maken en opjagen. Bravo, zo hoort het ook. Doen wat je kan en wilt en niets meer of minder!!

  Ik wacht met graagte de schoffering af op mijn licht hysterische reactie.

  Uw Heinze B.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te kunnen geven.

AWSOM Powered