Sjoerd Meuleman

Sjoerd Meuleman >> Weblog

Nieuws

Toen de beurzen hun peilloze afgrond in kelderden, was geen kop te groot om het slechte nieuws de wereld in te slingeren. Het krantenlandschap leek nog slechts te bestaan uit Telegraafjes of afgeleiden ervan. De wereld verging zowat.
Eerder deze week sijpelde op de radio opeens het bericht door dat de AEX de hoogste stand had bereikt sinds twee maanden. ’s Avonds in de krant geen letter.
Goed nieuws is geen nieuws.

Professioneel

Gaat Henk Spaan komende zaterdag in het Parool weer een plaatsje vrijmaken voor zijn troetelkind Mark van Bommel? De kans na afgelopen woensdag lijkt klein. Meestal moet hij net even plassen wanneer iets op het veld gebeurt dat niet in zijn straatje past.
Aan de andere kant zou het me niet verbazen als de brute elleboog jegens Lionel Messi beloond wordt met een dikke 8. Want als van Bommel het doet, is het professioneel.

Geuzennaam

Dat van Basten zijn geuzennaam steeds vaker eer aandoet, is vooral pijnlijk voor hemzelf, maar wat ik erger vind, is dat Ajax, al zolang hij er zit, voetbalt als een stapel pannenkoeken. Hoe lang eigenlijk houdt hij nog krediet?
En hoe zit het trouwens met die ABN reclame uit Monaco, met die kelner die zijn kok uitscheldt voor pannenkoek? Was die er nou eerder dan die bijdehante supporter?

Verbaan

Hoe komt mijn huiskrant erbij dat Hilbrand, Reijn, en Verbaan geboren interviewers zijn?
Sophie - hoe fijn ze er ook uitziet - heb ik nimmer op een zinnige vraag kunnen betrappen. Met Halina heb ik nog minder op. Ooit vernam ik uit betrouwbare bron dat zij tijdens een Oscargebeuren de hele avond bloedirritant om Verhoeven liep heen te kleffen. Vragen stellen kan ze ook al niet.
Alleen Georgina deugt.

(gepubliceerd in Het Parool op 4 maart 2009)

Crisismeter

De vracht aan economische onheilstijdingen wordt stilaan ondraaglijk. Krant, radio en tv willen nog slechts praten over crisis, crisis, en nog eens crisis. Verder staat de wereld stil.
In De Leugen Regeert plaatste een voormalig Robecotopman de nodige kanttekeningen. Hij was nauwelijks klaar, of zijn pleidooi voor meer relativeringsvermogen was alweer aan nieuwe inzichten onderhevig. Nova blijkt ons tegenwoordig op de hoogte te willen houden met een crisismeter.
Thuisgekomen, tijdens de herhaling, zuchtte de ex-topman nog eens diep.

(gepubliceerd in Het Parool op 28 februari 2009)

Doorpakken

Volgens burgemeester Job Cohen moet krakerscafé Vrankrijk dicht omdat het personeel eerst een gast bijna vermoordde, hem vervolgens aan zijn lot overliet, en ten slotte alles uit de kast trok om het politieonderzoek te traineren.
Na enig gepeins kwam bovendrijven waar dit verhaal me aan deed denken. Want waren het niet de Hells Angels die decennia lang ongestoord hun gang mochten gaan, totdat hij hun streken zat was?
Cohen wordt nog een doorpakker.

(gepubliceerd in Het Parool op 23 januari 2009)

Wegkomen

Sommigen komen overal mee weg. Hans Wiegel orakelt wanneer hij wil, Freek de Jonge mag zichzelf een uniek theatermaker vinden, en Johan Cruijff spreekt voor zich. Maar voor Rita Verdonk geldt dat niet.
In Nova mocht voormalig TON adviseur Olaf Sinke gisteravond pijnlijk uiteenzetten dat Rita slechts door macht wordt gedreven. Eerder deze week al kwam HP/De Tijd met een aantal spijtoptanten tot dezelfde conclusie.
Rita redt het niet.

(gepubliceerd in het Parool op 12 september 2008)

Achterlijk

Ik kan me bijna niet voorstellen dat Spanje Duitsland niet gaat veroberen in de finale maar laat ik mijn mond maar een keer houden: niets is wat het lijkt op dit achterlijke EK.

Superploeg

Oranje heeft gedaan wat het kon. Tegen deze geoliede voetbalmachine was echt geen kruid gewassen. Geen kwaad woord dus over het Nederlands elftal.
Wél door de mand viel het zogenaamde legioen. Wat een stelletje sufdozen zat daar op de tribune. Nooit meer wil ik iets horen over dat ‘geweldige Oranjepubliek’.
Overigens gaat Rusland gehakt maken van de rest. Italie, Spanje of Duitsland? Ze kunnen het schudden.

(gepubliceerd in het Parool op 23 juni 2008)

Leedvermaak

Om nog even op Beenhakker terug te komen: ik heb van hem genoten gisteravond. Dat hij alsnog die gelijkmaker om zijn oren kreeg, bedoel ik. Want wist u dat ik hem één van de meest irritante BN’ers vind, die er op de velden rondloopt?
“We zijn bestolen!”, brieste hij tegen de verslaggever, meteen na afloop na de wedstrijd. Hoezo bestolen? Ik begreep werkelijk niet waar hij het over had. Het leek mij een glaszuiver verhaal. Zelfs mijn vrouw kon zien dat die Pool maar aan dat shirtje bleef hangen.
Voetbalanalist Verbeek legde het nog maar eens uit. Het was een optelsom van een aantal dingen, beweerde hij. De scheidsrechters waren voorafgaand aan het toernooi stevig geinstrueerd. Ze moesten een keer gaan optreden tegen shirtjeshangen. Bovendien betrof die vrije trap een herkansing. De scheids had hem al gewaarschuwd.
“Allemaal machomannetjes”, jammerde Leo door. Die man heeft écht boter op zijn hoofd.

Volgende pagina »

AWSOM Powered